Internetová encyklopedie dějin Brna

Poříčí 3/124, Ústav ekologie krajiny AV ČR

Ústav ekologie krajiny AV ČR


  • ulice

    Poříčí 3/124


  • území

    Brno-Staré Brno


  • stavební vývoj

    Dva podélné bloky Ústavu ekologie krajiny Akademie věd ČR, umístěné na ploše původní zahrady a propojené mostem v 1. p., tvoří rámová železobetonová konstrukce. Do ní jsou vloženy plechové kontejnery pracoven, laboratoří a dalších prostor. Lineárnost stavby podtrhuje jak vlnitý hliníkový plech, tak do prostoru vybíhající rámy a venkovní žaluzie.

    Realizace: 2003.
    Investor: Ústav ekologie krajiny AV ČR Brno.
    Projekt: Miroslav Pospíšil, Alena Škutová, Bořivoj Kovář - Ateliér - R.


  • prameny, literatura


  • městská část

    Brno-střed


  • autor

    Lk


Aktualizováno: 01. 10. 2018